Kremet tomatsuppe
Kremet tomatsuppe
Bilde/oppskrift fra www.alprosoya.com Dette er en nydelig kremet tomatsuppe for deg som har melkeallergi eller melkeintoleranse.
Share |

Dette trenger du

  • 1 løk, hakket
  • 1 gullerot, skjært i biter
  • 1 stor potet i biter
  • 1 stilk stangselleri,i biter
  • 2 ss mild olivenolje
  • 2ss hv.mel (evnt. glutenfritt)
  • 750g modne tomater, delt i biter
  • 3-4 stilker persille
  • 150g grønnsakskraft (vann+buljong)
  • 5dl soyamelk
  • 2,5dl  Alpro soya cuisine fløteerstatning

Slik gjør du

Stek løk og rotgrønnsaker i olivenoljen i 3-4 min. til de er blitt litt myke.
Ha i mel, tomater og persille og grønnsakskraft.
Kok opp.
Ha på lokk og la det småkoke i 20 min, eller til grønnsakene er myke.
Ha i soya melken og  kok opp. Smak til .
Hell fløteerstatningen i suppeterrinen og tilsett den varme suppen litt etter litt under stadig omrøring.
Suppen skal altså ikke kokes opp igjen etter at soyafløten er tilsatt.

Skriv ut
Allergikokken AS. Hilde Brenne Rugås, Øvre Stokkavei 19, 4023 Stavanger. Tlf 926 66 486 hilde.rugaas@gmail.com