Kremet grønnsaksuppe med grønne linser
Kremet grønnsaksuppe med grønne linser
En sunn,varmende og herlig suppe passer godt i vinterkvelden. Suppen er uten de vanligste allergenene. Oppskrift+foto;mat.no
Share |

Dette trenger du

1 ss olivenolje
1 stk. løk
1 båt hvitløk
2 stk. gulrot
450 g kinakål
400 g tomat
1 ss tørket timian
2 stk. laurbærblad
1 ½ l hønsebuljong (utblandet)
200 g grønne linser
5 dl vann
½ ss maisennamel
2 dl matfløte eller annen fløte som tåles (havre, soya, erlet)
1 ts salt
1 krm pepper

Slik gjør du

Varm oljen i en stor kjele over middels varme og ha i finhakket løk og hvitløk. Tilsett gulrøttene som er delt i tynne skiver, og la det hele surre i 3 - 4 minutter under omrøring til løken begynner å bli myk. Tilsett finsnittet kål, og la det surre videre i ca 2 minutter.

Tilsett hakkede tomater, timian og et laurbærblad, og hell så i kraften/buljongen. La det koke opp, reduser varmen, og la det trekke til grønnsakene er møre, ca 30 minutter. 

Ha i mellomtiden linsene i en annen kjele sammen med vannet og det andre laurbærbladet. La det koke opp, reduser varmen, og la linsene trekke i ca 25 minutter til de er møre. Hell av vannet og sett linsene til side. 

Når grønnsakene er møre tas laurbærbladet ut av kjelen og suppen kjøres til en jevn masse med en stavmikser eller i en blender.

Rør ut maisenna i fløte som tåles, og hell jevningen oppi suppen under omrøring. Tilsett de kokte linsene. Smak til med salt og nykvernet pepper og gi suppen et raskt oppkok.

Server suppen med flatbrød eller grovbrød.

Skriv ut
Allergikokken AS. Hilde Brenne Rugås, Øvre Stokkavei 19, 4023 Stavanger. Tlf 926 66 486 hilde.rugaas@gmail.com