Quiche Lorrainne
Quiche Lorrainne
Quiche Lorraine er en fransk pai der en varierer fyll etter smak og behag. Vanligvis inneholder paien egg, men i denne oppskriften bruker vi "eggreplacer" som er et erstatningspulver du får kjøpt på helsekost og i enkelte dagligvareforretninger
Share |

Dette trenger du

Paibunn:
125 g smør
200 g hvetemel
ca. 2 ss vann 

Glutenfri paibunn
3 dl glutenfritt mel
100 g margarin
3-4 ss vann

Fyll:
150 g bacon
250 g hvitost
2 ss hakket frisk gressløk
½ ts pepper
4 stk. egg
2 ½ dl melk

Fyll uten egg
200 g bacon
1/2 purre
(kan byttes til sopp, skinke, reker etc)

1 dl creme fraiche
1 dl matfløte
1 ss maizenna
2 ts eggreplacer
1-1/2 dl vann
salt
pepper
1 dl kremfløte
100 g revet ost

 

Slik gjør du

Paibunn
Smuldre smør og mel. Tilsett kaldt vann og lag en jevn deig. La deigen stå kaldt i ca. 30 minutter.Trykk den ut i en paiform og prikk deigen med en gaffel. Stek bunnen ved 200 °C i ca. 10 minutter til den er litt gyllen. 

Fyll
Stek bacon skåret i små biter og legg dem i det ferdige paiskallet. Bland egg, melk, gressløk og pepper og hell blandingen over baconet. Dryss over revet ost. Stek paien videre ved 180 ° i ca. 25 minutter til eggblandingen er stiv. Server paien varm, gjerne med en frisk salat til.

Fyll uten egg
Skjær purren fint opp og baconet i terninger. Stekes hver for seg. Purren skal bli gyllen, baconet skal ikke bli sprøtt. Dryss over paiskallet

Pisk creme fraiche sammen med halvparten av matfløten i en gryte. Rør en ss maizenna ut i resten av matfløten og ha den i gryten. Ha i salt og pepper. Varm opp på svak varme. Pisk med gaffel eggreplacer med 1 ss vann og tilsett mer vann etterhvert, og ha den i gryten. Øk varmen litt og rør godt til det tykner. Skal så vidt koke opp. Trekk kjelen fra platen og smak til med mer salt og pepper

Stivpisk kremfløten, og skjær den inn i "eggestanden"som helles over bacon og purrebitene i paien. Strø osten over. Stekes på 200 C i ca 30 minutter

 

Skriv ut
Allergikokken AS. Hilde Brenne Rugås, Øvre Stokkavei 19, 4023 Stavanger. Tlf 926 66 486 hilde.rugaas@gmail.com