Pizza med skinke
Pizza med skinke
Enkelte allergikere tåler tomatprodukter dårlig, kanskje særlig de som plages med eksem. Dersom en koker tomatsausen i ca.30 min tåles den av langt flere. Osten på pizzaen kan erstattes av knust potetchips for melkeallergikere. Bilde/oppskrift fra dansukker.com.
Share |

Dette trenger du

6 dl hvetemel
1 ts salt
3 ts bakepulver
1/2 dl olje
2 1/2 dl vann
1 ss Lys Sirup

Fyll
1 dl tomatpuré
5 tomater i skiver
2 hg skinke i strimler
4 dl revet ost (se tekst!)
1 ss oregano
matfett til langpannen

Slik gjør du

1. Sett ovnen på 225 ºC. Smør en langpanne.

2. Bland alle tørre ingredienser i en bolle.

3. Tilsett olje, sirup og vann, og kna deigen smidig med ei tresleiv.

4. Klapp deigen ut i den smurte langpannen. Smør tomatpuré utover hele deigen. Legg på tomatskivene.

5. Fordel skinken på pizzaen. Strø på osten.

6. Stek midt i ovnen i ca. 15 minutter. Strø over oregano før servering.

Serveres med en god salat.

Skriv ut
Allergikokken AS. Hilde Brenne Rugås, Øvre Stokkavei 19, 4023 Stavanger. Tlf 926 66 486 hilde.rugaas@gmail.com