Minipizza
Minipizza
Pitabrød er melkefrie og et lettvint alternativ når du vil lage pizza i en fei. Dersom du steker pizzaen uten ost trenger du kortere tid i ovnen. Strø gjerne potetchips på toppen som et alternativ til ost. Husk å sjekke at potetchipsen ikke inneholder ost- eller melkepulver. Melkeallergikere kan også prøve rå baconskiver på toppen, det gir god smak ved steking!
Share |

Dette trenger du

  • 4 stk. små pitabrød 
  • 4 ss tomatpuré
  • ½ stk. rødløk , i tynne ringer
  • 1 stk. grønn squash , i skiver
  • 1 stk. tomat , i skiver
  • 6 stk. soltørkede tomater , i strimler
  • 10 stk. sorte oliven , steinfrie
  • 1 ts tørket oregano eller frisk
  • 1 ts tørket basilikum eller frisk
  • 100 g mozzarella / soyaost for melkeallergikere
  • smak til med salt og pepper
  • serveres med hvitløksdressing

Slik gjør du

Smør tomatpurè på brødene.
Legg på løkringer, squash, tomater og oliven i sirkel på brødet.
Strø på krydder og dryss over med ost.
Stek minipizzaene.
Serveres varm med ferdig rømmedressing til.
Melkeallergikere lager dressingen av soyayoghurt eller soyarømme. 

I stekeovnen ved 225 grader i ca. 15 minutter.

Skriv ut
Allergikokken AS. Hilde Brenne Rugås, Øvre Stokkavei 19, 4023 Stavanger. Tlf 926 66 486 hilde.rugaas@gmail.com