Lennarts pizzasnacks
Lennarts pizzasnacks
For melkeallergikere må osten byttes ut med soyaost. Et annet og kanskje like godt alternativ er å strø knust potetgull på toppen! Pass på å kjøpe potetgull som er uten ost eller melkepulver. De som har laktoseintoleranse kan bruke vellagrede oster som Norvegia og Jarlsbergost bilde/oppskrift fra dansukker.com
Share |

Dette trenger du

3 dl lunket vann
25 g gjær
1/2 dl olje
1/2 ts salt
1 ss Lys Sirup
10 1/2 dl hvetemel

Fyll
1 dl chilisaus
200 g skinke i strimler
1 ss oregano
revet ost som tåles/ evnt knust potetgull

Slik gjør du

1. Smuldre gjæren i en bolle. Tilsett vannet, og rør til gjæren har løst seg opp. Bland i olje, salt og sirup. Tilsett melet, litt om gangen, til deigen slipper kanten på bollen. Sett til heving i 30 minutter.

2. Kjevl ut en avlang firkant, ca. 25 x 50 cm. Pensle med chilisaus og strø på oregano og strimlet skinke. Rull sammen til en rull. Skjær rullen i 1 cm tykke skiver.( Dypp skivene i revet ost). Sett dem på plate med bakepapir og la dem heve i 30 minutter. Sett ovnen på 225 °C.

3. Stek midt i ovnen i ca. 6 minutter. Kan gjerne fryses.

Skriv ut
Allergikokken AS. Hilde Brenne Rugås, Øvre Stokkavei 19, 4023 Stavanger. Tlf 926 66 486 hilde.rugaas@gmail.com