Lasagne
Lasagne
Kjempogod lasagneoppskrift tilpasset allergikere! Vi har lagt inn oppskriften på en god ostesaus som kan kan spises av de fleste med laktoseintoleranse. Og vi har lagt inn en god hvit saus helt uten melkeprodukter for melkeallergikere. Her bruker vi grønnsaksbuljong, pass på at den er glutenfri dersom du serverer til noen med cøliaki. Jeg pleier å lage en stor porsjon, steker de i aluminiumsformer og fryser de ned.
Share |

Dette trenger du

Kjøttsaus

400 g kjøttdeig

200 g gulrot

200 g løk

ca 2 dl vann

80 g tomatpure

1 ss oregano

1 ts basilikum

1 ts timian

salt og pepper

melkefri margarin til steking

 

Hvit saus uten melk

60 g melkefri margarin

4-5 ss hvetemel eller glutenfritt mel

7-8 dl grønnsaksbuljong

1-2 dl melkefri/glutenfri fløte hvis du har

salt og pepper

 

Ostesaus

9 dl laktosefri melk

60 g margarin

4-5 ss hvetemel eller glutenfritt mel

ca 150 g revet ost

 

Lasagneplater, evn glutenfrie

 

Slik gjør du

Lasagne 4 personer

Kjøttsaus

  1. Kutt løk i terninger og surr den blank og mør i stekepanne eller kjele
  2. Riv skrelte gulrøtter 
  3. Stek kjøttdeigen og ha i løk og gulrøtter. Ha i resten av ingrediensene og la stå og surre i 15-20 minutter
  4. Smak til med salt og pepper

Hvit saus uten melk(for melkeallergikere)

  1. Smelt margarin i kjele og visp inn mel eller glutenfritt mel
  2. Spe med grønnsakskraften under kraftig omrøring, la småkoke noen minutter
  3. Ha i melkefri fløteerstatning som tåles
  4. smak til med salt
Ostesaus (for laktoseintolerante)
  1. Smelt margarin i en kjele og visp inn hvetemel eller glutenfritt mel
  2. Spe med melk under kraftig visping, og la småkoke noen minutter
  3. Tilsett halvparten av osten og rør inn. 
  4. Bruk resten av osten på toppen av lasagnen

Fremgangsmåte lasagne

  1. legg saus, lasagneplater og kjøttsaus lagvis i en smurt ildfast form. Gjerne i 3 lag. Avslutt med saus
  2. Et alternativ til ost på toppen av lasagnen er knust chips eller melkefritt potetmospulver. Chipsen knuses over mot slutten av steketiden
  3. Stekes på 200 g i ca 50 minutter
Skriv ut
Allergikokken AS. Hilde Brenne Rugås, Øvre Stokkavei 19, 4023 Stavanger. Tlf 926 66 486 hilde.rugaas@gmail.com