Juleaspic
Juleaspic
Aspic er gelé av kraft eller buljong som blir brukt til kabareter. En kabaret til julefrokosten eller til koldtbordet gjør seg bra. Dersom du har i det du liker og det alle tåler, så passer denne retten godt å servere dersom du får en allergiker på besøk. Smaker godt med brød og remulade til. foto/oppskrift:mat.no
Share |

Dette trenger du

1 pk. aspik (lys buljong-gelé)
600 g kokt skinke eller annet ferdig kokt/stekt kjøtt
200 g baby gulrot
100 g sopp
4 stk. sylteagurk, hel
1 dl sølvløk
½ bunt kruspersille

Slik gjør du

1. Legg et tynt lag med aspic i bunnen av en brødform, terrineform e.l. La det "sette" seg litt.


2. Hvis du vil ha et pent mønster legger du det først. Dette blir opp når du hvelver aspicen ut av formen. Legg så lagvis juleskinke skåret i terninger, grønnsaker og aspic til formen er full.

3. Sett kaldt til det stivner.

Skriv ut
Allergikokken AS. Hilde Brenne Rugås, Øvre Stokkavei 19, 4023 Stavanger. Tlf 926 66 486 hilde.rugaas@gmail.com