Gyros
Gyros
Serveres i pitabrød med tomatskiver, løkskiver, salat og Tzatziki ...og om du ønsker, noen få pommes frites. Len deg tilbake og gjenskap ferieøyeblikket fra Hellas. Pitabrød er forøvrig melke og eggefritt, men ikke glutenfritt.
Share |

Dette trenger du

500 g malt lammekjøtt
2 båter hvitløk
1 ½ ts tørket oregano
1 ts salt
½ ts pepper
¼ ts malt spisskummen

Tzatziki
3 dl yoghurt naturell (soya yoghurt for melkeallergikere)
1 stk. slangeagurk
½ ts salt
3 båter hvitløk
½ ts nykvernet pepper

Slik gjør du

1. Bland sammen malt lammekjøtt og krydder.
2. Lag avlange pølser og grill enten i stekeovnen eller på grillen, ca. 8-10 minutter.
Snu ofte.

Tzatziki

1. Slå yoghurten i et kaffefilter og la den renne av i ca. 1 time. Yoghurten skal ha en ganske tykk konsistens.
2. Riv slangeagurken på råkostjernet og dryss på salt. La det trekke 5-10 minutter, og press ut vannet.
3. Bland dette sammen med finhakket hvitløk. Smak til med nykvernet pepper.

Skriv ut
Allergikokken AS. Hilde Brenne Rugås, Øvre Stokkavei 19, 4023 Stavanger. Tlf 926 66 486 hilde.rugaas@gmail.com