Gresk pitabrød
Gresk pitabrød
Denne retten kan minne litt om Souvlaki, som er en populær rett i Hellas. Souvlaki betyr grillspyd, men her er en forenklet variant som kan lages hele året.
Share |

Dette trenger du

  • 500 g benfritt lammekjøtt
  • ½ ts salt
  • ½ ts pepper
  • 2 ss melkefri margarin eller olje til steking
  • 2 ss sitronsaft
  • 4 stk pitabrød, (evnt glutenfritt
  • ¼ stk isbergsalat , finsnittet
  • 2 stk tomat i skiver
  • 1 stk rødløk i ringer
  • 4 ss finhakket frisk oregano
  • 4 ss tzatziki

Tzatziki

  • 3 dl yoghurt naturell (soyayoghurt for melkeallergikere)
  • 1 stk slangeagurk
  • ½ ts salt
  • 3 båt hvitløk
  • ½ ts nykvernet pepper

Slik gjør du

1. Skjær kjøttet i 2 cm terninger. Ta på salt og pepper. Fres det i små porsjoner i en varm stekepanne med gyllenbrun margarin. Legg terningene over i en bolle og hell over sitronsaft, gjerne nypresset.

2. Varm pitabrødene i en brødrister, stekeovn eller mikrobølgeovn. Fyll dem med tzatziki, kjøtt i terninger og det som er foreslått som fyll. Ikke dropp den friske oreganoen, for det er den som setter prikken over i-en!!

Tzatziki

1. Slå yoghurten i et kaffefilter og la den renne av i ca. 1 time. Yoghurten skal ha en ganske tykk konsistens.

2. Riv slangeagurken på råkostjernet og dryss på salt. La det trekke 5-10 minutter, og press ut vannet.

3. Bland dette sammen med finhakket hvitløk. Smak til med nykvernet pepper.

For et raskere alternativ kan du bruke matyoghurt, da slipper du å renne av yoghurten.

Skriv ut
Allergikokken AS. Hilde Brenne Rugås, Øvre Stokkavei 19, 4023 Stavanger. Tlf 926 66 486 hilde.rugaas@gmail.com