Løksaus
Løksaus
oppskriften er hentet fra www.alprosoja.com. Vanligvis lages løksaus på kjøttkraft, mens i denne oppskriften brukes det soyamelk.
Share |

Dette trenger du

15-20g Melkefri margarin

2 ss hv.mel (evnt glutenfritt)

3 dl Alpro soyamelk

Salt, pepper og sennep 

225g løk

 

Slik gjør du

Smelt margarinen på lav varme, og rør inn melet.La stå over varmen i 2-3 min, rør hele tiden.

Ta kjelen vekk fra platen og rør inn soyamelken, litt etter litt, for å lage en glatt saus. Sett kjelen tilbake og la det småkoke i 3-5 min. Det er fremdeles viktig å røre godt.

Smak til med salt, pepper og sennep.

 

Ha fint hakket løk og litt margarin i en liten kjele. Løken stekes på lav varme, til den er blank og myk.

Alt blandes sammen.

Smak til.

Sausen smaker godt til lamme, skinke og eggretter.

 

Skriv ut
Allergikokken AS. Hilde Brenne Rugås, Øvre Stokkavei 19, 4023 Stavanger. Tlf 926 66 486 hilde.rugaas@gmail.com