Krydret tomatsaus
Krydret tomatsaus
foto/oppskrift fra dansukker.com
Share |

Dette trenger du

2 kg modne tomater
1 kg epler
1/2 kg gul løk
2 røde paprikaer
3 dl Lys Sirup
2 dl eddik
1/2 dl salt
2 ts malt ingefær
3 ss paprikapulver
1-3 krm kajennepepper
2-4 pressede hvitløksfedd

Slik gjør du

1. Skjær et snitt i tomatene, og skåld dem i kokende vann. Dra av skallet.

2. Skjær tomatene i biter. Skrell, fjern kjernehuset og skjær eplene i terninger. Skrell og hakk løken. Skyll, ta ut kjernene og skjær paprikaene i terninger.

3. Bland alle ingredienser i en kasserolle med tykk bunn, og småkok i 1 time under kontinuerlig omrøring, slik at sausen ikke blir brent.

4. Smak til, og tilsett gjerne mer krydder. Hell sausen på godt rengjorte glass (skyllet med atamon). Forsegle glassene og oppbevar dem kjølig.
Skriv ut
Allergikokken AS. Hilde Brenne Rugås, Øvre Stokkavei 19, 4023 Stavanger. Tlf 926 66 486 hilde.rugaas@gmail.com