Kreolsk saus
Kreolsk saus
Denne sausen er som hentet ut av en sydamerikansk kokebok. Server den til stekt fisk. Og nyt det! oppskrift/bilde fra dansukker.com
Share |

Dette trenger du

150 g røkt skinke
1 løk
1 rød paprika
2 ss olje, gjerne olivenolje
1-2 hvitløksbåter
4 tomater
1 ss Demerarasukker
1/2-1 ts salt
2 ts pepper
1 ts paprikapulver
1/2-1 krm kajennepepper

Slik gjør du

1. Skjær et snitt i tomatene og skoll dem i kokende vann i noen sekunder. Trekk skinnet av, del tomaten i to og ta ut kjernene. Skjær tomatene i små terninger.

2. Skjær skinken i terninger. Hakk løk og paprika i olje.

3. Fres skinke, løk og paprika i olje. Press hvitløken over. Bland i de hakkede tomatene, salt, pepper, paprikapulver, kajennepepper og sukker. Start med minste mengde
kajennepepper og smak deg frem. La det småkoke under lokk i 15 minutter.
Skriv ut
Allergikokken AS. Hilde Brenne Rugås, Øvre Stokkavei 19, 4023 Stavanger. Tlf 926 66 486 hilde.rugaas@gmail.com