Brun saus
Brun saus
bilde/oppskrift fra mat.no En gang i mellom er det lov å gjøre det litt enkelt. Kjøp Toro sin "kok og kjøl" brun saus, som er gluten og melkefri. Pulveret skal blandes med vann og kokes i 2 min. Sausposen er beregnet på storkjøkken. Bland gjerne i litt fløteerstatning ved spesielle anledninger.
Share |

Dette trenger du

4 dl oksekraft eller sjy
2 ss hvetemel /evnt glutenfritt mel
1 dl vann
¼ ts salt
3 dråpe sukkerkulør

Slik gjør du

Lag jevning ved å blande mel og vann i et tett glass eller mikromikser og bland/rist det til det er klumpefritt.


Kok opp kraft eller sjy og hell i jevningen i en tynn stråle.
Rør hele tiden så det ikke blir klumper.
Rør til sausen koker opp, og la den småkoke ca. 5 minutter.

Sausen kan farges med litt sukkerkulør eller soyasaus. (soyasaus inneholder gluten men "Sanchi" og "Soy-King" er glutenfrie)
Smak til med salt og eventuelt annet krydder.

Brune sauser passer best til stekt kjøtt og stekte fiskekaker.

Skriv ut
Allergikokken AS. Hilde Brenne Rugås, Øvre Stokkavei 19, 4023 Stavanger. Tlf 926 66 486 hilde.rugaas@gmail.com