Pastasalat med spekeskinke
Pastasalat med spekeskinke
Pasta og spekeskinke er kjapp og lettvint mat. Denne pastasalaten er en enkel og frisk rett som kan spises til lunsj eller kvelds. Eller om du vil ha en lett og rask middag. Foto/oppskrift;opplysningskontoret for kjøtt
Share |

Dette trenger du

  • 8 skive spekeskinke
  • 500 g pasta penne (ev glutenfri)
  • 1 ts salt
  • ½ stk sitron
  • 3 stk tomat gjerne klasetomater
  • 100 g ruccula
  • 1 stk fersk mozzarella (ikke for melkeallergikere)
  • ½ ts kvernet sort pepper
  • 2 ss ekstra virgin olivenolje

Slik gjør du

1. Kok pastaen i vann i 10-12 minutter. 

2. Tilsett salt og saft fra ½ sitron. Avkjøl pastaen. 

3. Skjær spekeskinke, tomater, ruccula og mozzarella i små biter og tilsett pastaen. Rør rundt. Smak til med salt og pepper og drypp over litt olivenolje rett før servering.

Skriv ut
Allergikokken AS. Hilde Brenne Rugås, Øvre Stokkavei 19, 4023 Stavanger. Tlf 926 66 486 hilde.rugaas@gmail.com