Furulysalat
Furulysalat
Furulysalat er en type kålsalat med appelsin, svisker og hasselnøtter som passer godt til blant annet svin. Hasselnøttene kan byttes til f.eks solsikkekjerner dersom du har nøtteallergi. Appelsinene kan for de med atopisk eksem gi oppbluss i eksemet. Foto/oppskrift; frukt.no
Share |

Dette trenger du

  • ½ stk. hodekål
  • 2 stk. appelsin
  • 1 dl strimlede svisker
  • 1 ts sukker
  • 2 ss sitronsaft
  • 1 dl hasselnøtter. Nøtteallergikere kan bytte til gresskarkjerner og ristede pinjekjerner
  • Slik gjør du

    Snitt kålen fint. Fileter appelsinbåtene slik at kjøttet blir uten hinner. 

    Bland forsiktig snittet hodekål, appelsinbåter, strimlede svisker og hakkede hasselnøtter i en bolle. Rør sammen sukker og sitronsaft, og hell over salaten.

    Skriv ut
    Allergikokken AS. Hilde Brenne Rugås, Øvre Stokkavei 19, 4023 Stavanger. Tlf 926 66 486 hilde.rugaas@gmail.com