Tagine
Tagine
bilde/oppskrift fra dansukker.com Har du glutenintoleranse kan ikke couscous eller tabbouleh brukes til denne retten. Ris er et godt alternativ.
Share |

Dette trenger du

600 g grytebiter av lam
1 gul løk
1 ss olje
1/2 ss spisskummen
1/2 g safran
1/2 ts salt
2 krm hvitpepper
2 ts Brun Farin
6 dl vann
12 tørkede aprikoser
1 ss potetmel
1 sitron, revet skall og saft

Slik gjør du

Skjær kjøttet i terninger, ca. 4 cm store.
Skrell løken og skjær den i terninger.
Varm opp oljen i en stekegryte og brun kjøttet og løken.
Påfør salt og pepper.
Tilsett spisskummen, safran og brun farin.
Hell på vannet og la koke under lokk i ca. 1 time.
Tilsett aprikoser, sitronskall og -saft og la koke i ytterligere 15 minutter.
Jevn med potetmel rørt ut i litt vann.
Smak til og tilsett eventuelt mer krydder.
Server couscous eller tabbouleh til. (inneholder gluten)

Skriv ut
Allergikokken AS. Hilde Brenne Rugås, Øvre Stokkavei 19, 4023 Stavanger. Tlf 926 66 486 hilde.rugaas@gmail.com