Spicy lammecurry
Spicy lammecurry
bilde/oppskrift fra mat.no Kokosmelk brukes mye i det asiatiske kjøkken. Kokos og muskat er ikke i nøttefamilien, og tolereres godt av de fleste. Karripasta er en blanding av forskjellige krydder. En kan få kjøpt karripasta i ulike varianter. I India er det vanlig at hver husstand lager sin egen karripasta.
Share |

Dette trenger du

250 g renskåret lammekjøtt i biter (3x3 cm)
3 ss olje til steking
½ stk. rød chili
1 ts hakket, frisk ingefær
2 stk. gulrot i biter
1 stk. løk i båter
½ stk. brokkoli i buketter
½ ss fennikel i skiver
4 dl kokosmelk
2 stk. stenger sitrongress
1 ss rød karripasta
2 ts brunt sukker

Slik gjør du

1.Skjær kjøttet i biter (3x3 cm)

2. Varm opp olje i en stekepanne. Brun kjøttet og ta det ut av pannen.

3. Fres ingefær, chili og grønnsaker, tilsett karri-pasta, finhakket sitrongress og kokosmelk. La det putre i 10–15 minutter.

4. Smak til med sukker og tilsett kjøttet. La det trekke et par minutter.

Server med ris eller brød som tåles

Skriv ut
Allergikokken AS. Hilde Brenne Rugås, Øvre Stokkavei 19, 4023 Stavanger. Tlf 926 66 486 hilde.rugaas@gmail.com