Skinkestek til jul
Skinkestek til jul
For mange hører skinkestek julen til. Tradisjonelt tilbehør til skinkesteken er rødkål, kokte poteter og brun saus. Rødkålsalat smaker også deilig til denne retten. Oppskrift/foto mat.no
Share |

Dette trenger du

8 porsjoner

2 kg skinkestek med svor uten ben
3 ts salt
1 ts pepper
7 ½ dl vann
3 stk. gulrot
2 stk. løk

Slik gjør du

1. Gni steken inn med salt og pepper. Stikk inn et steketermometer. Gulrøtter og løk renses, deles i store biter og legges i en form sammen med steken.

2. Tilsett ca. 7,5 dl varmt vann og sett steken i forvarmet ovn ved 125° C. Steken er ferdig når steketermometeret viser 76° C (etter 2 1/2 - 3 timer). Bruk grillen til slutt for å få sprø svor.

3. La steken hvile mens du lager sausen. Server med rødkål, kokte poteter og brun saus.

Tips
Skinkesteken kan pensles inn med sennep før steking!

 

Skriv ut
Allergikokken AS. Hilde Brenne Rugås, Øvre Stokkavei 19, 4023 Stavanger. Tlf 926 66 486 hilde.rugaas@gmail.com