Red curry Beef
Red curry Beef
Karripasta er en blanding av forskjellige krydder. En kan få kjøpt karripasta i ulike varianter. I India er det vanlig at hver husstand lager sin egen karripasta. I denne retten er det brukt kokosmelk. Kokosnøtt er ikke som en skulle tro i nøttefamilien, så kokosmelk er fint å bruke også for nøtteallergikere. bilde/oppskrift fra mat.no
Share |

Dette trenger du

500 g biff av ytrefilet storfe
3 stk. gulrot
1 stk. løk
1 ss frisk ingefær
1 boks bønnespirer
3 ss rød karripasta
8 dl kokosmelk
1 ss sitrongress
5 stk. sitronblader
1 stk. fennikel
1 ts brunt sukker

Slik gjør du

1. Skjær kjøttet i rause biter, brunes i stekepanne eller wok. Legg til side.

2. Brun grønnsakene og finhakket ingefær. Tilsett karripasta etter smak. Hell over kokosmelken, ta i blader og sitrongress.

3. Koke til det utskilles små røde prikker i sausen. Smak til med brunt sukker.

4. Ha i kjøttet til slutt, det skal IKKE koke etter at kjøttet er kommet oppi!

Jasminris er godt til, og evt. godt brød eller hvitløksbaguetter.

Skriv ut
Allergikokken AS. Hilde Brenne Rugås, Øvre Stokkavei 19, 4023 Stavanger. Tlf 926 66 486 hilde.rugaas@gmail.com