Lammestek med ovnsstekte grønnsaker
Lammestek med ovnsstekte grønnsaker
Med langtidssteking kan du la lammelåret godgjøre seg i ovnen på svak varme i timevis, mens du selv går en lang skitur, sitter i solveggen eller tar en tur i parken. Denne metoden gir dessuten verdens møreste og saftigste kjøtt. Oppskrift/foto;mat.no
Share |

Dette trenger du

1 stk. lammelår ca. 2,5 kg
3 båt hvitløk
2 ts salt
½ ts grovmalt pepper
1 ss frisk rosmarin eller 1 ts tørket
1 ss frisk timian eller 1 ts tørket
1 ss margarin (ev. melkefri)
1 stk. purre
1 båt hvitløk
3 stk. persillerot
2 stk. gulrot
4 stk. tomat
1 kg potet
1 ts salt
½ ts pepper grovmalt
2 ss olivenolje

Slik gjør du

1. Sag av den ytterste delen av knoken. Skjær ut isbenet med en spiss kniv, eller kjøp ferdig preparert lammestek. Rens og skjær hvitløk i tynne båter. Stikk dem i inn i små, skrå lommer i steken.

2. Krydre steken med salt, pepper, rosmarin og timian. Stikk et steketermometer i steken, legg lammelåret i en ildfast form. Legg margarin på steken. Sett steken i ovnen på 125 grader. Stekes til steketermometeret viser ca. 70 grader for rosa og 76 grader for gjennomstekt/grå.

3. Hakk hvitløk. Skrell, rens og skjær poteter og grønnsaker grovt opp. Varm olivenolje i en jerngryte og fres hele blandingen i 5 minutter sammen med krydderet. Sett på lokk og la det ettersteke på svak varme til de er nesten ferdig kokt.

4. Ta ut steken, pakk den inn i aluminiumsfolie og la den hvile i ca. 15 minutter. Ha grønnsakene over i den ildfaste formen. Stek på 225 °C i ca. 15 minutter mens steken hviler. Server med en sjy eller fløtesaus.

Skriv ut
Allergikokken AS. Hilde Brenne Rugås, Øvre Stokkavei 19, 4023 Stavanger. Tlf 926 66 486 hilde.rugaas@gmail.com