Svensk ostekake
Svensk ostekake
Ostekaken smaker best når den er lunken, server gjerne med moste sukrede jordbær! Prøv den lettvinte glutenfrie varianten av ostekaken. Bland sammen og ha over i ildfast form, raskere kan det ikke gjøres. Foto og første oppskrift er fra mat.no.
Share |

Dette trenger du

500 g cottage cheese
4 stk. egg
60 g sukker
30 g hvetemel
1 ts vaniljesukker
1 ½ dl crème fraîche
½ dl melk
1 dl mandler finhakket (ved allergi kan gresskarkjerner eller pinjekjerner benyttes)
1 dl rosiner
Revet skall av 1 stk. sitron

Lettvint Ostekake uten gluten
500 g cottage cheese
100 g hakkede mandler(ev. pinje eller gresskarkjerner ved allergi mot mandler)
1 dl maisennamel
2 egg
1 dl melk

Slik gjør du

1.Trykk cottage cheese gjennom et dørslag eller kjør den til en fin masse i en foodprosessor.
Pisk egg og sukker til en luftig eggedosis med en håndmikser (bruk romtempererte egg).

2.Sikt hvetemel og vaniljesukker og bland det forsiktig inn i eggedosisen.

3.Rør inn cottage cheese, crème fraîche, melk, revet sitronskall, rosiner og mandler.(evnt.gresskarkjerner eller pinjekjerner)

4.Hell røren i en smurt eller bakepapir belagt springform 24 cm i diameter. Stek kaken i forvarmet ovn ved 175 grader i ca 1 time. Kaken er ferdig når den føles fast og er lys brun oppå. Spis kaken lun med syltetøy eller friskebær og pisket kremfløte.

Lettvint Ostekake uten gluten
1.Bland alle ingrediensene. Ha røren over i en strødd og smurt ildfast form.Strø gjerne med glutenfri strøkavring.

2.Stekes midt i ovnen på 175 C i 45 minutter

Skriv ut
Allergikokken AS. Hilde Brenne Rugås, Øvre Stokkavei 19, 4023 Stavanger. Tlf 926 66 486 hilde.rugaas@gmail.com