Sveler
Sveler
Sveler med grovt mel kan gjerne serveres som en enkel lunchrett. Tåler du ikke egg, så finner du en god oppskrift her. Foto og oppskrift på sveler med egg er fra melk.no
Share |

Dette trenger du

4 porsjoner
3 stk egg
3 dl syrnet melk f.eks kulturmelk eller kefir
2 ½ dl hvetemel
2 dl sammalt hvete, fin
1 ss sukker
1 ½ ts natron
2 ss smør til steking

Sveler uten egg
1 l kefir eller Cultura
2 ts natron
¾ dl sukker
Ca 500 g hvetemel

Link til Sveler-glutenfrie

Slik gjør du

Sveler
Visp sammen egg og syrnet melk. Tilsett alt melet, sukker og natron og visp til røren er uten klumper. La røren stå og svelle i ca 20 minutter. Smør en steketakke eller stekepanne. Hell en liten øse med røre i stekepannen. Stek lappene på begge siderved middels varme til de har en pen gyllen farge og er gjennomstekt.
Servér lappene med for eksempel syltetøy og vaniljeyoghurt eller vaniljekesam.

Sveler uten egg
Rør sammen melk og natron i en bolle, tilsett sukker og hvetemel og rør den sammen til en deig. Ikke rør for mye, da blir deigen seig. Ha litt hvetemel på en tallerken, ta ca 1 ss deig.  Ha den i den varme pannen, og trykk den flat med hånden. Kakene stekes i tørr stekepanne eller på takke. Snus når den er gylden, avkjøles på rist. Legges i plastpose når de er kalde. Serveres med smør og brunost eller syltetøy og rømme. Kakene kan fryses.

 

 

Skriv ut
Allergikokken AS. Hilde Brenne Rugås, Øvre Stokkavei 19, 4023 Stavanger. Tlf 926 66 486 hilde.rugaas@gmail.com