Snickers/Ritz kake
Snickers/Ritz kake
Snickerskaken kan også nytes av melkeallergikere. For de som tåler melk, kan kaken lages med et lag pisket krem mellom bunn og glasur. En av nettsidens flittige brukere anbefaler denne oppskriften. Dersom du har nøtteallergi kan du forsøke å bytte ut nøttene med pinjekjerner.
Share |

Dette trenger du

6 eggehviter
5 dl sukker

350 gr hakkede peanøtter (evnt pinjekjerner)
1 pk ritz kjeks, knust
2 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker

glasur
100 gr melkefri marg.
200 gr mørk sjokolade
6 eggeplommer
100 gr melis

Slik gjør du

1. Visp eggehviter og sukker til det er stivt.
2. Bland de tørre ingredisensene sammen og ha oppi eggehviteblandingen.
3. Kle liten langpanne med bakepapir.
Stekes på 180 C, nederst i ovnen, 20-25 min.

4. Smelt sammen marg og sjokolade og avkjøl (bruk smør hvis du tåler det).
5. Visp sammen eggeplommer og melis.
6. Bland sjokoladeblandingen med "eggedosisen" og bre over kaka.
7. Pynt med halve eller hakka peanøtter.

Skriv ut
Allergikokken AS. Hilde Brenne Rugås, Øvre Stokkavei 19, 4023 Stavanger. Tlf 926 66 486 hilde.rugaas@gmail.com