Sjokoladekake for gourmeter!
Sjokoladekake for gourmeter!
Kakene består av mandelbunn med sjokoladekrem og overtrekk av mørk sjokolade. De oppbevares best i fryseboksen, og trenger ingen opptining før servering. Kakene kan evn lages med melkefri margarin for melkeallergikere. Kakene er helt uten mel og passer derfor ekstra godt for cøliakere
Share |

Dette trenger du

Kjeks
180 g mandler (3 dl)

180 g melis (2 dl)

1 eggehvite

Fyll
100 g smør (evn margarin uten melk)

180 g melis (2 dl)

2 eggeplommer

1 1/2 ss kakao

1 ts vaniljesukker

1 ss sterk pulverkaffe

Pynt

150g kokesjokolade som tåles

2 ss kokosfett

Slik gjør du

1. Mandlene males og blandes med melis

2. Rør inn uvispet eggehvite

3. Form deigen som små pletter på bakepapirkledt stekeplate (25 stk)

4. Stekes gylne ved 175 c på midterte rille i ca 10 minutter

5. Avkjøles på rist

Fyll

1. Mykt smør, melis, eggeplommer, kakao, vaniljesukker og kaffe røres til en jevn krem

2. Legg kremen i en topp på hver kake

Pynt

1. Smelt sjokolade og kokosfett ved svak varme. Når alt har smeltet, røres sjokoladen jevn. Dypp de fylte kakene i smeltet sjokolade og sett dem kjølig til sjokoladen har stivnet

Skriv ut
Allergikokken AS. Hilde Brenne Rugås, Øvre Stokkavei 19, 4023 Stavanger. Tlf 926 66 486 hilde.rugaas@gmail.com