Nøttekake
Nøttekake
Oppskrift/bilde fra mat.no. Denne kaken er spesiellt god for deg med cøliaki og melkeallergi. Soyatoo er en nydelig soyabasert kremfløte. Den inneholder palmefett, som gjør at den er lett å vispe! "gogreen visp" smaker også deilig. Den fås kjøpt på Rimibutikkene.
Share |

Dette trenger du

  • 250 g valnøttkjerner eller mandler
  • 2 ½ dl melis eller sukker
  • 4 stk. egg


Pynt og fyll:

  • 3 dl vispet kremfløte evnt.melkefri
  • pynt med friske bær og urter, f eks sitronmelisse

Slik gjør du

  1. Mal nøttekjernene i en matprosessor (foodprocessor). Tilsett melis og egg. Kjør alt sammen til en røre og fordel denne i godt smurt kakeform. Dekk gjerne bunnen med bakepapir.

  2. Stek nøttebunnen.Server med vispet krem til og gjerne pyntet med bær og friske urter.

  3. Rund kakeform 22 cm. i diameter (til en kake på 8-10 porsjoner).

  4. I stekeovnen ved 150 grader i ca. 40 minutter

Skriv ut
Allergikokken AS. Hilde Brenne Rugås, Øvre Stokkavei 19, 4023 Stavanger. Tlf 926 66 486 hilde.rugaas@gmail.com