Mandel, kokoskake
Mandel, kokoskake
Denne mandel og kokoskaken er uten egg, og passer derfor utmerket å lage dersom du får en cøliaker på besøk. Oppskrift/foto fra opplysningskontoret for egg og hvitt kjøtt
Share |

Dette trenger du

4 stk egg
200 g sukker
200 g malte mandler uten skall
200 g kokosmasse

Glasur:
200 g kremost naturell
100 g smør
150 g melis
revet skall av 1 stk lime

Slik gjør du

Skill eggene i plomme og hvite, og pisk eggeplommer og sukker godt sammen. 

Ha mandlene i en hurtigmikser og kjør til det er finkakket. Bland mandler og kokos og ha det i eggedosisen. 

Stivpisk eggehvitene og bland dem forsiktig inn i deigen.

Hell kakeblandingen i en smurt, bakepapirkledd springform (24 cm). Stek kaken i stekeovnen ved 200 °C i ca. 30 minutter. Avkjøl kaken i formen. 

Glasur
Rør sammen ost, smør og melis til en bløt krem. Smør kremen over kaken og dryss over limeskall. Server gjerne med litt jordbær

Skriv ut
Allergikokken AS. Hilde Brenne Rugås, Øvre Stokkavei 19, 4023 Stavanger. Tlf 926 66 486 hilde.rugaas@gmail.com