Kremer og fyll til kake
Kremer og fyll til kake
Oppskriftene på kremer og fyll til kake har vi fått fra Oatly. Havremelken og havrefløten kan brukes i alle retter du vanligvis ville ha brukt melk eller fløte. Fint for deg som har melkeallergi eller laktoseintoleranse. Produktene er også glutenfrie.
Share |

Dette trenger du

Sjokoladekrem:
250 g melkefri margarin
1 dl melis
2 ss kakao
3 eggeplommer
1 1/2 dl Oatly Havremelk


Vanilje- og kakaokrem:
2 dl Oatly iMat Havrefløte
1/2 dl Oatly Havremelk
1 ss vaniljesukker
1/2 dl kakao
3 ss melis
1 dl maizena- majsstivelse

Grunnoppskrift melisglasur:
3 dl melis
3ss vann

Glasur med appelsinsmak
3 dl melis
1 ss kakaopulver (blandes med melisen)
3 ss presset saft av appelsin

Glasur med sitronsmak
3 dl melis
1ss presset saft av sitron
2 ss vann

Glasur med Safran
3 dl melis
3 ss vann
1/3 pkt (à 1/2 g) safran oppløst i vannet

Glasur med konditorfarger
3 dl melis
3 ss vann
konditorfarge, blandes i vann til ønsket fargestyrke

Vaniljekrem
Freia kakefyll med vanilje eller romsmak-uten koking
2,5 dl havrefløte
1,5 dl vann

(følg anvisningen på pakken, men bytt ut 4 dl melk med vann og havrefløte. Smaker godt både til kaker og til skoleboller)

Slik gjør du

Sjokoladekrem:
1. Rør sammen margarin, melis og kakao.
2. Tilsett eggeplommene en om gangen mens du rører for hånd.
3. Tilsett Havremelk.
4. Brukes til fyll eller pynt. Kremen kan også sprøytes på.

Vanilje- og kakaokrem:
1. Bland alle ingrediensene bortsett fra maizenaen i en vid gryte.
2. Koka opp. Rør ut maizenaen i litt kaldt vann og visp inn i gryta.
3. La koke under omrøring i 1 min.
4. Avkjøl kremen ved å sette gryta i kaldt vann.
5. Dekk med plastfolie så det ikke danner seg snerk.

Når kremen er kald er den utmerket å bruke som fyll eller heldekkende krem. Det går også bra å blande i litt bær, f eks blåbær, i kremen, se videre under tips og smakskombinasjoner til kake.

Grunnoppskrift melisglasur:
1. Bland sammen og tilsett eventuell smakstilsetning (se under).
2. Rør til glasuren er jevn og glatt.
3. Bruk sprutepose, enten hjemmelaget i matpapir eller engangssprute.

Tips og smakskombinasjoner til kake

Sjokolade- og jodbærkake:
1. Kok sjokoladekrem som over.
2. Legg sammen kaken med sjokoladekrem og jordbærsyltetøy.
3. Sikt kakao på toppen.
4. Pynt med jordbær og melisglasur, gjerne med jordbærsmak.

Vaniljebringebærkrem og aprikoser:
1. Kok vaniljekrem ved å lage vanilje- og kakaokrem som over, men utelat kakaoen.
2. Tin 2 dl dypfrosne bringebær og la dem koke ned så en del av væsken fordamper.
3. Avkjøl og bland i vaniljekremen.
4. Rør forsiktig sammen vaniljebringebærkremen med mosede syltede aprikoser.
5. Pynt med bringebær og sprøyt på kryss og tvers med kakaoglasur. 

Sjokoladeblåbærkrem og vaniljesaus:
1. Kok dobbel oppskrift av vanilje- og kakaokrem som over.
2. Tin 3 dl dypfrosne blåbær og la de koke ned så en del av væsken forsvinner.
3. Avkjøl og bland med vanilje- og kakaokremen.
4. Bruk sjokoladeblåbærkremen som fyll og til å dekke kaken med.
5.Sikt melis over og pynt med blåbær.
6. Server kaken med vispet og kald Oatly vaniljesaus.

Rabarbrasyltetøy og jordbær
1. Bruk rabarbrasyltetøy til fyll.
2. Kok vanilje- og kakaokrem som over, men utelat kakaoen. 
3. Legg kremen på toppen av kaka.
4. Pynt med friske jordbær.

Tips til ytterligere pynt:
Skjær en rabarbrastilk i 5 mm skiver. Kok rabarbraen med ½ dl sukker i en gryte til rabarbraen er myk. Sil av væsken som dannes og kok denne ned til en sirupslignende konsistens. Pynt kaken med rabarbra og jordbær. Ringle rabarbrasirupen over.

Skriv ut
Allergikokken AS. Hilde Brenne Rugås, Øvre Stokkavei 19, 4023 Stavanger. Tlf 926 66 486 hilde.rugaas@gmail.com