Havrefras med blåbær
Havrefras med blåbær
bilde/oppskrift fra dansukker.com Melkeallergikere må bytte ut kremfløten med "Odense Erlet" som er en erstatning laget på palmeolje. Den er smaksnøytral, og lett svært lett å piske.Tilsett gjerne litt vaniljesukker i erleten.Et annet alternativ er "gogreen visp" som fås kjøpt på Rimibutikkene.
Share |

Dette trenger du

  • 1 1/2 dl kremfløte/evnt melkefri
  • 2 ss smør/ melkefri margarin
  • 1/2 dl Sukker
  • 2 dl havregryn/evnt glutenfri
  • 1/2 l blåbær

Slik gjør du

1. Pisk fløten til en fast krem.

2. Smelt smøret i en stekepanne på svak til middels sterk varme. Tilsett sukkeret. Havregrynene has i og brunes lett.

3. Legg havregrynsblandingen i én stor eller fire små glasskåler. Fordel bærene oppå dette. Ha den piskede kremen på toppen. Serveres straks.

Skriv ut
Allergikokken AS. Hilde Brenne Rugås, Øvre Stokkavei 19, 4023 Stavanger. Tlf 926 66 486 hilde.rugaas@gmail.com