Gulrotkake
Gulrotkake
Dette er en saftig gulerotkake som kan serveres både til de med glutenintoleranse, melke og egg allergi.
Share |

Dette trenger du

3 egg eller 3 ss eggerstatningspulver+6 ss vann
3 1/2 dl sukker
2 ts bakepulver
1/2 ts salt
1 ss kanel
1 ts vaniljesukker
4 dl glutenfritt mel eller hvetemel
1 dl kokos
4 dl finrevne gulerøtter
2 1/2 dl nøytral olje eller smeltet melkefri margarin

Glasur
2 dl melis
200 g avkjølt smeltet melkefri margarin
revet skall og saft fra 1 sitron (evnt vann)
3 ts vaniljesukker

 

 

 

 

Slik gjør du

1.Visp egg og sukker luftig. Bruker du eggerstatningspulver skal pulveret røres ut i vann, og stå et par minutter før resten av ingrediensene blandes i.

2.Bland i alt det tørre

3.Ha i finrevne gulerøtter og olje/smeltet margarin, og ha deigen i en godt smurt kakeform

4.Stekes i 200 C i ca 30-40 min.(sjekk med en kniv e.l om kaken er stekt)

4.Dersom en ønsker det kan en ha på glasur når kaken er kald.

Glasur
Visp melis og den avkjølte smeltede margarinen til en krem. Tilsett vaniljesukkeret og saft og skall fra sitronen. Visp ytterligere. Ha glasuren på den avkjølte kaken. Garner med tynne gulerotstrimler.

 

 

Skriv ut
Allergikokken AS. Hilde Brenne Rugås, Øvre Stokkavei 19, 4023 Stavanger. Tlf 926 66 486 hilde.rugaas@gmail.com