Grillet sukkerbrød med sjokoladeis
Grillet sukkerbrød med sjokoladeis
Nøttene, bringebærene og mynten setter prikken over ien. Lag et sukkerbrød alle tåler, og pynt med godsaker som i denne oppskriften. Og her er det kun fantasien som setter grenser. Tåler ikke gjestene nøtter, så er det bare å la vær å legge på fatet til den det gjelder. Eller bruke mandler dersom det er aktuellt. Oatlyproduktene kan brukes av melkeallergikere. De er laget på havre, og inneholder under 100 ppm gluten. Foto/oppskrift; Oatly
Share |

Dette trenger du

1 sukkerbrød som tåles

1 boks Oatly sjokoladeis

250 ml Oatly vaniljesaus

200 g bringebær

litt pulverkaffe

1 krukke mynte

100 g macadamiannøtter hvis dette tåles

2 dl sukker

Slik gjør du

Forberedelser
  1. Bak sukkerbrød og la det kjølne. 
  2. Del opp i porsjonsbiter og grill bitene i ovnen 
  3. Visp opp vaniljesausen og smak til med litt instant kaffepulver
  4. Smelt sukker gyllenbrunt og vend inn macademianøtter
  5. Legg nøtte/sukkerblandingen på et brett og la det kjølne
  6. Bryt i biter, og hakk grovt
  7. Bland bringebær og mynte til en saus, smak ev til med litt honning. Spar litt bringebær og mynte til garnering

Legg på porsjonsfat

  1. Legg grillet sukkerbrødkake i bunn
  2. legg en skje med luftig kaffe-vaniljesaus
  3. Legg en kule med sjokoladeis på skummet
  4. Strø de karamelliserte nøttene over isen
  5. Pringle bringebærsaus rundt kaken
  6. Garner med bringebær og mynte
Skriv ut
Allergikokken AS. Hilde Brenne Rugås, Øvre Stokkavei 19, 4023 Stavanger. Tlf 926 66 486 hilde.rugaas@gmail.com