Ferskenpai
Ferskenpai
Prøv denne gode glutenfrie ferskenpaien fra dansukker.no! Oppskriften inneholder kesam. Laktoseinnholdet i kesam er mindre enn i vanlige melkeprodukter, men litt mer enn i laktoseredouserte produkter. Mange med laktoseintoleranse vil nok tåle litt av denne gode kaken
Share |

Dette trenger du

Deig

3 dl hvetemel/glutenfritt mel

1 ss Dansukker Brun Farin

150 g smør eller margarin

1 egg

 Fyll

2 egg

250 g kesam

2 ss potetmel

3/4 dl Dansukker Melis

1 ts vaniljesukker

1/2 dl Dansukker Sukker

6 halve ferskener 

Slik gjør du

Ha melet og sukkeret i en skål sammen med det kjøleskapskalde matfettet skåret i små biter. Fordel fettet jevnt i melet til det blir en smulet masse. Tilsett egget, og arbeid sammen til en deig. Trykk deigen ut i en paiform, ca. 25 cm i diameter. La stå i kjøleskap i minst 30 minutter. Prikk bunnen med en gaffel. Forstek ved 200 °C i 10 minutter. 

Bruk en form til å stikke hjerter ut av ferskenene. Skjær "restene" i bitte små biter. 

Skill eggene. Bland eggeplommene med kesam, potetmel, melis, vaniljesukker og de hakkede ferskenene. Visp hvitene og farinet til et fast skum, og vend ned i røren. Hell over i formen. Stekes midt i ovnen ved 200 °C i ca. 15 minutter. Legg ferskenhjertene oppå fyllet. 

Sikt over litt melis før servering. Serveres lunken eller kald, eventuelt med en klatt pisket krem eller crème fraîche.

Skriv ut
Allergikokken AS. Hilde Brenne Rugås, Øvre Stokkavei 19, 4023 Stavanger. Tlf 926 66 486 hilde.rugaas@gmail.com