Eplekake-glutenfri
Eplekake-glutenfri
MixWell sitt glutenfrie basismel inneholder melk. Dersom du har melkeallergi kan du forsøke å bytte ut melet med ”lyst glutenfritt mel”, og margarinen med ”Melange uten salt og melk”. MixWell sine produkter fås kjøpt hos ”allergimat.no”. Oppskrift/bilde er hentet fra MixWell sine nettsider.
Share |

Dette trenger du

  • 50g margarin (evnt melkefritt)
  • 1,5dl. Sukker
  • 1 egg
  • 2dl MixWell lyst basismel (evnt lyst glutenfritt mel)
  • 1ts bakepulver
  • 2 epler
  • Sukker og kanel
  • Vaniljekrem (evnt melkefritt)

Slik gjør du

  • Rør margarin og sukker porøst.
  • Tilsett egget og rør enda en stund.
  • Bland i mel og bakepulver.
  • Smør en paiform godt og kle formen med deigen.
  • Skjær eplene i tynne båter og legg i formen.
  • Strø over sukker og litt kanel.
  • Stek i 170g i minst 35 min.
  • Legg over litt aluminiumsfolie mot slutten av steketiden dersom den blir for mørk.
  • Serveres med litt vaniljekrem.
Skriv ut
Allergikokken AS. Hilde Brenne Rugås, Øvre Stokkavei 19, 4023 Stavanger. Tlf 926 66 486 hilde.rugaas@gmail.com