Crazy Chocolate Cake
Crazy Chocolate Cake
Crazy Chocolate Cake er en amerikansk oppskrift som jeg har fått tilsendt og prøvd ut. Til tross for at kaken hverken inneholder melk eller egg så smaker den utrolig godt. Kombinasjonen av eddik og natron gjør at den heves godt og får en super konsistens. Bør prøves! (jeg har dessverre ikke fått testet kaken med glutenfritt mel )
Share |

Dette trenger du

400 g sukker
375 g hvetemel
55 g kakao
2 ts natron
4 3/4 dl vann
1,5 dl matolje
1 ts vaniljeessens
2 ts eddik (7%)

Glasur
200 g smør eller margarin som tåles
2 ss kakao
5 dl melis

obs! dersom du bruker melange margarin uten melk og salt må du tilsette litt salt for å unngå en litt tam smak. En annen og lettvint variant er å lage sjokoladeglasur av melis med sjokoladesmak blandet med litt vann.

 

Slik gjør du

Bland de tørre ingrediensene sammen i en bakebolle
Bland sammen vann, olje, vaniljeessens og eddik.
Ha det flytende oppi bollen med det tørre, og rør deigen raskt sammen.
Ha deigen i en liten bakepapirkledd langpanne(ca 30x20 cm)
Stek kaken midt i ovnen ved 175 C i ca 35 minutter
Avkjøl kaken i formen
Løft kaken ut av formen ved å dra i sidene på bakepapiret, eller hvelv kaken ut av formen og fjern bakepapiret

Glasur
Rør sammen mykt smør/margarin, kakao og melis
Bre sjokoladeglasuren jevnt over den kalde kaken

 

Skriv ut
Allergikokken AS. Hilde Brenne Rugås, Øvre Stokkavei 19, 4023 Stavanger. Tlf 926 66 486 hilde.rugaas@gmail.com