Butterdeigskurv
Butterdeigskurv
Ferdig butterdeig kan varieres på ulike måter. Prøv gjerne med fruktfyll som variasjon. Findus butterdeig er melke og eggfri. foto/oppskrift mat.no
Share |

Dette trenger du

  • 4 plate frossen butterdeig

Rotstuing:

  • 1 stk. gulrot
  • ½ stk. knollselleri (sellerirot)
  • 1 stk. persillerot
  • 10 stk. sukkererter
  • ca. ½ dl vann
  • ½ ts salt
  • 2 ss margarin uten melk 
  • 2 ts maisennamel utrørt i 1/2 dl vann
  • ½ ts nykvernet pepper
  • 2 ss hakket frisk gressløk
  • 8 skiver fenalår eller annen spekemat

Slik gjør du

1. Sett stekeovnen på 200 °C. Tin butterdeigsplatene på benken i 3-4 minutter. Del dem tvers over i to, slik at du får fire ruter. Risp opp en rute med en skarp kniv ca. 1 1/2 cm inn på deigen.( For å få en pen farge kan du pensle den ytre kanten med sammenvispet egg dersom du tåler dette). Stek butterdeigen 4-5 minutter midt i ovnen.

2. Ta den ut og la den hvile noen minutter før du tar vekk den midtre ruten med en spiss kniv.

3. Legg i det ønskede fyllet. En porsjon fyll er nok til 4 butterdeigskurver. Serveres med fyll etter ønske.

Rotstuing
1. Vask og skrell røttene og del dem i terninger (ca. 1x1 cm). Sukkerertene skjæres i tynne strimler. Kok grønnsakene i lettsaltet vann til de er møre.

2. Rør ut maisennamelet i kaldt vann, og rør det inn i den kokende grønnsakskraften. Ha i smør og smak stuingen til med pepper.


3. Fyll butterdeigskurvene med stuing og topp med et par skiver fenalår.

Skriv ut
Allergikokken AS. Hilde Brenne Rugås, Øvre Stokkavei 19, 4023 Stavanger. Tlf 926 66 486 hilde.rugaas@gmail.com