Bløtkake uten melk og egg
Bløtkake uten melk og egg
Til tross for at denne bløtkakebunnen er uten egg, så hever den flott! Vaniljekremen har en mild rund smak, og er et utrolig godt alternativ dersom du ikke tåler vanlig bløtkakekrem. Altså en bløtkake for både melkeallergikere og eggallergikere. Og har du laktoseintoleranse kan Tine laktosefri kremfløte være et godt alternativ.
Share |

Dette trenger du

Bunn (2 stk)

400 g hv. mel, (ev 400 g lyst glutenfritt mel, se steketips under!)

400 g sukker

1 1/4 ts natron

1/4 ts salt

1 dl smaksnøytral olje

1 1/2 ss hvitvinseddik

2 ts vaniljesukker

4 1/2 dl melk som tåles (f eks havremelk, rismelk eller soyamelk)

 

Vaniljekrem uten melk og egg

80 g sukker

3 ss maismel

1 ss Maizena maisstivelse

frø fra 1 vaniljestang

6 dl soyamelk

(Alternativt kan man vispe opp 2 pakker med "Alpro Soya, Airy & Creamy")


Fyll

Frukt/bær/syltetøy etter smak 

 

TIPS
Dersom du bruker glutenfritt mel i denne oppskriften, trenger du 10 min lenger steketid. Sett kaken nederst i ovnen på en pizzastein! Så unngår du at kaken blir "kladdete" 

Slik gjør du

        Bunn
  1. Sett ovnen på 180 g. 
  2. Smør 2 kakeformer, 20 cm i diameter,  ha bakepapir i bunn av formene
  3. Bland alt det tørre i en bolle, og alt det våte i en annen bolle. Deretter røres alt fra begge bollene sammen
  4. Fordel kakerøren i de to formene
  5. Stekes i 40 min
  6. Kjøl ned kakene i formen i 10 min og sett de deretter på kakerist. Fjern papiret og la kakene bli kalde

       Vaniljekrem uten egg og melk

  1. Rør sammen sukker, maismel og maisstivelse i en kjele. 
  2. Ha i soyamelken og vaniljefrø, og kok langsomt opp mens du rører. 
  3. La koke et par minutter
  4. Avkjøl, massen blir tykkere når den er blitt kald

 

       Pynting av kaken

  1. Del hver kake i 2, slik at du får 4 kakebunner totalt
  2. Legg en av bunnene på et kakefat og dekk med 1/4 av vaniljekremen + syltetøy eller biter av frukt/bær etter smak
  3. Gjenta slik at du avslutter med et lag vaniljekrem og frukt/bær
Skriv ut
Allergikokken AS. Hilde Brenne Rugås, Øvre Stokkavei 19, 4023 Stavanger. Tlf 926 66 486 hilde.rugaas@gmail.com