Appelsinsjokoladekake
Appelsinsjokoladekake
oppskrift/bilde fra dansukker.com Helsekostforretningene selger sjokolader uten melk og nøtter. De finnes også med appelsinsmak!
Share |

Dette trenger du

  • 150 g sjokolade, helst med appelsinsmak
  • 2 1/2 dl Melis med sjokoladesmak
  • 150 g usaltet smør/melkefri margarin
  • 4 egg
  • 1 ss melis


Appelsinsorbet

  • 1 1/2 dl vann
  • 75 g sukker
  • 5 dl appelsinsaft (eller en jus)
  • 1 sitron


Pasjonsfruktsaus

  • 4 pasjonsfrukt
  • 100 g sukker
  • 4 dl appelsinsaft


Pynt

  • 2 appelsiner

Slik gjør du

Appelsinsjokoladekake

 

    1. Sett ovnen på 170ºc.

 

    1. Smelt sjokolade, melis og smør over vannbad. Tilsett eggeplommene og pisk massen til den er tykk. Ta massen av varmen og rør den kald og glatt.

 

    1. Pisk eggehvitene med melis til en tykk marengs og vend marengsen inn i sjokolademassen.

 

  1. Ha røren i en rund form (ca 23 cm) smurt med smør. Stekes ved 170 ºc i 30–40 minutter.

 


Appelsinsorbet

 

    1. Kok opp vann med sukker. Kok opp appelsinsaften og reduser den til halvparten mens du skummer av.

 

  1. Bland sukkerlaken med appelsinsaften og smak til med sitronsaft. Sil laken og frys den i ismaskin eller i frysen under jevnlig omrøring.

 


Pasjonsfruktsaus

    1. Kok appelsinsaft og sukker til en tyktflytende konsistens. Fjern frøene fra pasjonsfruktene og ha frukten i laken.

 

  1. Avkjøl laken. Ved servering skjærer du fileter av 2 appelsiner. Filetene marineres i passjonsfruktlaken og serveres sammen med sorbeten til appelsinsjokoladekaken.
Skriv ut
Allergikokken AS. Hilde Brenne Rugås, Øvre Stokkavei 19, 4023 Stavanger. Tlf 926 66 486 hilde.rugaas@gmail.com