Amaranth honningkake
Amaranth honningkake
Dette blir en ganske liten kake – til gjengjeld er den utrolig velsmakende og næringsrik. Det holder med et lite stykke til hver person, så den kan med fordel skjæres opp i 8 deler og nytes med god samvittighet! Amaranthmel er glutenfritt og gir et uvanlig saftig bakverk. Bilde/oppskrift fra helseogkost.no
Share |

Dette trenger du

  • 100 g amaranth mel
  • 50 g mandler
  • 1 ts kanel
  • 3 egg
  • 4 ss honning
  • 2 ss kokende vann
  •  2 ss sitronsaft (gjerne ferskpresset)
  • Fyll:
  • 6 ss sukkerfritt syltetøy, for eksempel 100% Frisk & Fruktig fra NORA* (Jordbær eller Blåbær passer veldig godt)
  • Glasur:
  • 6 ss hvit mandelmos (fra Helios) -eller pisket fløte som tåles + en håndfull mandler (hakkes eller skives)

Slik gjør du

  1. Mandlene finmales i en kjøkkenmaskin – eller finhakkes med vanlig kniv.

  2. Del eggene og pisk eggehviten stiv.

  3. Eggeplommer, honning, vann og sitronsaft piskes sammen til en skummende masse.

  4.  Amarant-melet, de finmalte mandlene og kanel røres i, og de stivpiskede eggehvitene vendes forsiktig inn.

  5.  Fordel massen tynt utover i en liten langpanne, kledd med bakepapir). Stek kakebunnen ved 180 grader C i ca. 30 minutter.

  6.  Avkjøl kaken. Del den i to deler. Legg den ene halvdelen på serveringsfatet og smør det sukkerfrie syltetøyet utover. Plasser den andre halvdelen oppå og smør ut mandelmosen/kremen. Pynt med mandlene.
Skriv ut
Allergikokken AS. Hilde Brenne Rugås, Øvre Stokkavei 19, 4023 Stavanger. Tlf 926 66 486 hilde.rugaas@gmail.com