Teddybjørnpepperkaker
Teddybjørnpepperkaker
Lag deigen til teddybjørnpepperkakene første dag, og få hjelp av barna til å forme og pynte de på dag nummer to. Bruk fantasien og pynt etter evne. I den opprinnelige oppskriften er det brukt kaffefløte, denne inneholder ca 10 % fett. Ved allergi bytter man ut fløten med havrefløte eller soyafløte, som har omtrent samme fettmengde. Foto/oppskrift: dansukker
Share |

Dette trenger du

Ca 30 stk


1 1/2 dl kaffefløte (havrefløte eller soyafløte ved melkeallergi eller laktoseintoleranse)

4 dl Brun farin

1 1/2 dl Lys sirup

1 ts malt ingefær

1 ts malt kanel

2 1/2 ts natron

1 ss vann

11 dl hvetemel

Slik gjør du

  1. Rør sammen fløte, sukker, sirup og krydder. 
  2. Løs opp natronet i vannet, og ha dette i røren
  3. Arbeid inn melet i røren slik at det blir en smidig deig. La deigen hvile over natten
  4. Del deigen i 4 deler. Av hver del skal det bli 10 større biter til kroppen, 10 litt mindre biter til hodet og 40 biter til armer og ben. Samt 20 små biter til ører
  5. Form stenger av de som skal bli armer og ben, de andre rulles til kuler
  6. Sett sammen til teddybjørner som legges på brett med bakepapir
  7. Stekes midt i ovnen ved 200 C i ca 15 minutter
  8. Stikk en pinne i hver teddy så snart de tas ut av ovnen
  9. Avkjøl på rist
  10. Pynt med glasur
Skriv ut
Allergikokken AS. Hilde Brenne Rugås, Øvre Stokkavei 19, 4023 Stavanger. Tlf 926 66 486 hilde.rugaas@gmail.com