Sandnøtter
Sandnøtter
Sandnøtter er lette å lage. Her har du en oppskrift til melke og eggallergikere, og en annen oppskrift til cøliakere
Share |

Dette trenger du

Melke og eggfri Sandnøtter

100 g melkefri margarin

100 g sukker

1/2 ts vaniljesukker

1/2 ts bakepulver

100 g hvetemel

ca 100 g potetmel

 

Glutenfri Sandnøtter

250 g smør/margarin som tåles

250 g sukker

1 egg

500 g potetmel

125 g Toro fin kakemiks

4 ts vaniljesukker

2 ts bakepulver

Slik gjør du

Melke og eggfri Sandnøtter

  1. Rør smør og sukker hvitt
  2. Bland i hvetemel, bakepulver og vaniljesukker 
  3. Ha i så mye potetmel du trenger for at deigen skal bli fast
  4. Avkjøl deigen i kjøleskap i minst 1 time
  5. Trill deigen til en pøles. Skjær små skiver og sett på stekebrett
  6. Stekes i 10-12 min ved 190 C

Glutenfrie Sandnøtter

  1. Rør smør og sukker hvitt
  2. skill egget og rør inn eggeplommen
  3. Tilsett mel, bekepulver og vaniljesukker
  4. Pisk eggehviten stiv, og vend forsiktig inn i røren
  5. Trill små kuler og sett på stekebrett
  6. Stekes i 10-15 min på 175 C 
Skriv ut
Allergikokken AS. Hilde Brenne Rugås, Øvre Stokkavei 19, 4023 Stavanger. Tlf 926 66 486 hilde.rugaas@gmail.com