Nøtteroser
Nøtteroser
foto/oppskrift; melange.no. Det er viktig å være klar over at selv om man er allergisk overfor en type nøtter, trenger det ikke bety at man ikke tåler en annen type nøtter eller frø. I denne oppskriften kan du variere nøttetype etter hva du og familien tåler.
Share |

Dette trenger du

110 g Hasselnøtter
110 g Sukker
1 stk. Eggehvite
25 g Melange margarin (evnt melkefri)

tips
Dersom du er melkeallergiker og bruker melange melkefri margarin, må litt salt tilsettes!

Slik gjør du

1.Mal nøttene og smelt margarinen.

2.Bland nøtter, sukker, eggehvite og til slutt smeltet Melange.

3.Settes av med skje (eller sprøytpose) på bakepapir på stekebrett. Sett en nøtt i hver kake

Steketemperatur: 175ºC Steketid: ca 15 min

Tips: Mandler og nøtter kan blandes, eller kakene kan lages kun med mandler. Hvis ønskelig kan kakene stripes med smeltet sjokolade. 

Skriv ut
Allergikokken AS. Hilde Brenne Rugås, Øvre Stokkavei 19, 4023 Stavanger. Tlf 926 66 486 hilde.rugaas@gmail.com