Kokosboller
Kokosboller
Kokosboller kan serveres til både eggallergikere, melkeallergikere og de som ikke tåler gluten eller hvete. Denne oppskriften er fra Mills.no
Share |

Dette trenger du

8 plater gelatin

1 dl kokende vann

2 dl vann

500 g sukker

2 ts vaniljesukker

150 g kokesjokolade (gluten/melkefri type)

100 g Delfia kokosfett

1 pose kokosmasse


 

Slik gjør du

Kokosboller

  1. Legg gelatinplatene i kaldt vann i 10 minutter. Kryst vannet ut av gelatinen og løs den opp i 1 dl kokende vann. Avkjøl en liten stund
     
  2. Kok vann og sukker i 12 minutter og avkjøl
     
  3. Visp sukkerlaken, gelatinoppløsningen og vaniljesukkeret meget godt og lenge, til en luftig, stiv krem
     
  4. Form små boller med en skje eller legg topper med sprøytepose og sett dem på smurt bakepapir
     
  5. La bollene stå kjølig i minst 1 time, til de er stive
     
  6. Smelt sjokolade og Delfia kokosfett forsiktig i vannbad, og rør sammen
     
  7. Ta kjelen av platen. Dypp bollene først i sjokolade g deretter i kokosmasse. Bruk gjerne to gafler til hjelp når du håndterer kokosbollene
Skriv ut
Allergikokken AS. Hilde Brenne Rugås, Øvre Stokkavei 19, 4023 Stavanger. Tlf 926 66 486 hilde.rugaas@gmail.com