Kakemenn
Kakemenn
oppskrift/foto; opplysningskontoret for melk/brød og korn Oppskriften på kakemenn uten melk, og kakemenn uten gluten er allergikokkens egen.
Share |

Dette trenger du

Kakemenn, (mat.no)
100 g meierismør , smeltet
3 dl sukker
2 dl melk
1 ts hornsalt
1 l hvetemel

kakemenn uten melk
750 g sukker
25 g hornsalt
1 kg hvetemel
75 g melkefri margarin
1/2 l vann
(tilsett litt salt dersom du bruker "melange uten salt og melk")

Kakemenn uten gluten
100 g smør
150 g sukker
1  1/2 dl rømme
250 g rød Semper Glutenfri mix
100 g potetmel
2 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker

 

Slik gjør du

1.Rør sammen avkjølt smør, sukker, melk og halparten av hvetemelet blandet med hornsalt. Tilsett mer mel til deigen er passe tykk. Dekk deigen med plast og la den stå kaldt, gjerne natten over.

2.Kjevle deigen til en leiv, ca. ½ cm tykk. Trykk ut figurer og stek figurene, de skal ikke bli gylne. 

3.La kakene avkjøles og tørke heløt før de dekoreres med konditorfarge.

I stekeovnen ved 175 grader i ca 7 minutter.

Kakemenn uten melk
Bland alt det tørre. Smuldre i margarinen, og tilsett kaldt vann. Avkjøl deigen før den kjevles ut.

Stekes ved 180 C i ca 10 minutter

Kakemenn uten gluten
1.Sukker og smør røres hvitt
2.Rør i rømmen
3.Bland i det tørre
4.La stå kjølig og tildekket i ca  30 min, kvevles og stikkes ut
5.Stekes ved 200 g i ca 8-10 min

Skriv ut
Allergikokken AS. Hilde Brenne Rugås, Øvre Stokkavei 19, 4023 Stavanger. Tlf 926 66 486 hilde.rugaas@gmail.com