Gløggboller
Gløggboller
oppskrift / foto; mat.no
Share |

Dette trenger du

20 boller

50 g gjær
3 ½ dl julegløgg
100 g meierismør eller melkefri margarin
ca. 500 g hvetemel
1 ts bakepulver
2 dl rosiner

Slik gjør du

1.Rør gjæren ut i lunken gløgg. Smuldre smøret i mel blandet med bakepulver. Bland alt til en jevn deig.

2.Dekk deigen med plast og sett den lunt til heving.

3.Tilsett rosiner og bak ut bollene.

4.Legg dem på bakepapir eller smurt stekeplate, og sett dem til etterheving under plast ca. 20 minutter. Pensle med sammenvispet egg og stek bollene.  Eggallergikere kan spraye med "baker`n formfett"
 
5.I stekeovnen ved 210 grader i 12-15 minutter.

Avkjøl på rist

Skriv ut
Allergikokken AS. Hilde Brenne Rugås, Øvre Stokkavei 19, 4023 Stavanger. Tlf 926 66 486 hilde.rugaas@gmail.com