Florentiner
Florentiner
oppskrift/foto; melange.no
Share |

Dette trenger du

50 g hasselnøtter (grovhakkede)
50 g mandler (hakket/høvlet)
20 g (ca 7 stk) kandiserte kirsebær
20 g sukat
20 g rosiner
100 g Melange margarin(evnt. melkefri)
100 g sukker
4 ss fløte(evnt.soya/havrefløte)

Slik gjør du

1.Frukter, nøtter og mandler grovhakkes eller deles etter ønske og blandes.

2.Smelt margarinen, bland inn sukkeret og varm langsomt under omrøring til kokepunktet.

3.Ta kjelen av platen. Bland inn frukt/nøtt blandingen og tilsett så fløten.

4.Blandingen avkjøles (rør av og til) til den begynner å sette seg. Settes på bakepapir på stekebrett med en smurt med skje. Ca. 1 ss er passe størrelse. Ha god avstand, da kakene flyter utover under steking.

4.Steketemperatur: 180ºC Steketid: ca 12 min. Stek til lys gyllen brunfarge. Straks etter steking dyttes kakene litt sammen med en pallett, skje eller likende.

Tips 1:
Stivner raskt, stek derfor ikke for mange kaker om gangen, da kan det bli vanskelig å dytte sammen. Avkjøles.

Tips 2:
Smelt sjokolade i vannbad. Stryk et tynt lag på undersiden av hver kake. Frukter og nøtter kan varieres etter eget ønske.

Skriv ut
Allergikokken AS. Hilde Brenne Rugås, Øvre Stokkavei 19, 4023 Stavanger. Tlf 926 66 486 hilde.rugaas@gmail.com