Finske pinner
Finske pinner
foto / oppskrift; dansukker.com. Melkeallergikere må bruke melkefri margarin. Enkelte eggallergikere tåler eggeplomme, og vil dermed kunne bruke denne oppskriften. I stef\det for å pensle med egg kan du forsøke å spraye kakene med "baker`n formfett" før du dypper de i perlesukker. Dersom du tåler mandler blandes det i perlesukkeret.
Share |

Dette trenger du

ca. 35 stk

Deig
2 dl hvetemel
1/2 dl Dansukker Melis
100 g smør eller melkefri margarin
1 eggeplomme

Marengs
1 eggehvite
1 dl Dansukker Sukker eller Dansukker Demerarasukker eller Dansukker Brun Farin

Pynt
perlesukker
(hakkede mandler)

Slik gjør du

1.Arbeid sammen ingrediensene til deigen. La deigen stå kaldt i 30 minutter.
 
2.Rull ut deigen til fingertykke lengder som skjæres i 5 cm lange emner.

3.Pensle emnene med eggehvite, og dypp dem i perlesukker og hakkede mandler.

4.Legg kakene på en plate med bakepapir og stek midt i ovnen ved 175° i ca. 10 minutter.

Kakene avkjøles på rist. Oppbevares tørt.

Skriv ut
Allergikokken AS. Hilde Brenne Rugås, Øvre Stokkavei 19, 4023 Stavanger. Tlf 926 66 486 hilde.rugaas@gmail.com