Speltgrøt med bærkompott
Speltgrøt med bærkompott
Spelt er en hvetesort, nærmere bestemt urhvete. Spelt er sunnere enn vanlig hvete, og i denne oppskriften er det tilsatt tørkede frukter som gir en ekstra god smak i tillegg til ekstra næringsstoffer. Oppskrift :Oatly, foto; Sven Svensson
Share |

Dette trenger du

4 dl speltgryn
8 dl vann
1 krm salt
1 pose blandete tørkede frukter
3 dl vann
1 kanelstang

Slik gjør du

Kok opp vann og salt.

Hell i grynene og la småkoke på lav temperatur i 10 min. Rør om av og til.

Hakk frukten og legg i en gryte. Hell vannet over og legg i kanelstangen.

La småkoke under lokk til frukten er myk og "moset", ca 15 min.

Serveres med Oatly Havremelk.

Skriv ut
Allergikokken AS. Hilde Brenne Rugås, Øvre Stokkavei 19, 4023 Stavanger. Tlf 926 66 486 hilde.rugaas@gmail.com