Rømmegrøt
Rømmegrøt
Mange av oss har rømmegrøt og spekemat på menyen 17.mai. De fleste med laktoseintoleranse vil tåle noe rømmegrøt, da det er lite melkesukker i rømme. Serveres med smøret som skilte seg fra rømmen, sukker og kanel og et lekkert spekematfat med flatbrød! Foto/oppskrift;melk.no
Share |

Dette trenger du

6 porsjoner
1 l seterrømme
3 1/2 dl hvetemel
1 liter melk
2 ts salt

Glutenfri grøt
2 dl glutenfri fin kakemiks
3 dl seterrømme
6 dl laktoseredusert melk
2 ts sukker
½ ts salt

Slik gjør du

1. Ha seterrømmen i en kjele. Kok den opp under omrøring og la den koke videre under lokk på svak varme i 5-10 minutter. Rør av og til slik at ikke rømmen svir seg.

2. Rør i halvparten av melet. Rør til grøten skiller seg og smøret kommer fram. Øs av så mye smør som ønskelig og hold smøret varmt frem til servering.

3. Rør i resten av melet og tilsett melken gradvis under omrøring. Rør til grøten er jevn og helt uten klumper. Kok opp grøten og la den småkoke under omrøring i 5-7 minutter.

4. Smak til med salt. 

Grøten serveres med smøret som skilte seg fra rømmen, sukker og kanel, og gjerne et lekkert spekematfat med flatbrød.

Glutenfri grøt
1. Hell rømmen i gryten og la den koke opp under svak varme.

2. Sikt i melet. La grøten småkoke litt hvis du vil at den skal slippe fettet. Spe med lunken melk.

3. Kok opp og smak til med salt og sukker.

Skriv ut
Allergikokken AS. Hilde Brenne Rugås, Øvre Stokkavei 19, 4023 Stavanger. Tlf 926 66 486 hilde.rugaas@gmail.com