Bokhvetegrøt
Bokhvetegrøt
Bokhvete er glutenfritt, og veldig næringsrikt. Tross navnet, er bokhvete ikke i slekt med hvete. Det er faktisk ikke et kornslag i det hele tatt, men ei nøtt, og dessuten en fjern slekting av rabarbra. Navnet bokhvete skyldes trolig at nøttene ligner på bøkefrø.
Share |

Dette trenger du

  • 1 dl knust bokhvete
  • 2 dl kokende vann (tømmes av)
  • 3 dl vann/melk som tåles
  • 1 ts salt
  • Slik gjør du

    1.Det kokende vannet slåes først over grynene, og helles av med en gang.

    2.Så koker man gryn, og vann/melk blandingen i ca 5 minutter.

    3.Spises med tilbehør som vanlig havregryn.

    Skriv ut
    Allergikokken AS. Hilde Brenne Rugås, Øvre Stokkavei 19, 4023 Stavanger. Tlf 926 66 486 hilde.rugaas@gmail.com