Surkål
Surkål
Surkål er tradisjonelt tilbehør til juleribben, og blir selvfølgelig best om du lager den selv fra bunnen av. foto/oppskrift;frukt.no
Share |

Dette trenger du

  • 750 g hodekål
  • 2 stk. eple (kan sløyfes)
  • 1 ts salt
  • ca. 2 ts karve
  • 2 ½ dl vann - eller kraft
  • 2 ts eddik
  • 2 ts sukker
  • Slik gjør du

    Snitt kålen fint opp og legg den lagvis med salt, karve og epler skåret i båter i en kjele. Tilsett kraft eller vann. Kok opp og la alt trekke i ca. 45 min. Rør godt innimellom. Smak til med eddik og sukker. Rør evt. inn litt fett fra ribben i surkålen før servering.  

    Lager du surkål av rødkål bør eddiken blandes inn før koking. På den måten bevares rødkålens farge best.

    Skriv ut
    Allergikokken AS. Hilde Brenne Rugås, Øvre Stokkavei 19, 4023 Stavanger. Tlf 926 66 486 hilde.rugaas@gmail.com